12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (2024)

Inhoudsopgave

We zien er allemaal graag netjes en verzorgd uit en zeker in het gezicht. Dit deel van ons lichaam is namelijk altijd blootgesteld en zichtbaar wanneer we omgaan met anderen.Haargroei is normaal op het menselijk lichaam, maar toch zijn er bepaalde zones waar we dit haar liever niet hebben, bijvoorbeeld op ons gezicht.

Daar komt dan ook nog bij dat tijd kostbaar is en we dus niet elke dag tijd willen verliezen met het verwijderen van ongewenst haar.

Daarom is epileren een goede oplossing. Het verwijdert de ongewenste haren met hun haarwortel zodat ze voor lange tijd wegblijven en dit al vanaf enkele millimeters. De toestellen worden bovendien alleen maar compacter en handiger waardoor ze bijna onmisbaar zijn in ons leven.

Laten we eens kijken welke enkele van de beste gezichtsepilators op de markt zijn.

#1

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (1)

#2

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (2)

#3

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (3)

Braun Gezichtsepilator & Gezichtsborstel, FaceSpa Pro, Salonschoonheid Thuis, 3-In-1, Met 3 Extra’s en Standaard, 912, Wit/Brons

Braun Gezichtsepilator & Gezichtsborstel, FaceSpa, Gezichtreiniger voor het Gezicht, Met Extra Batterij, 100% Waterproof, SE810, Wit

Braun 852 Ruby Edition gezichtsborstel voor het reinigen van het gezicht en epilator

-

#1

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (4)

Braun Gezichtsepilator & Gezichtsborstel, FaceSpa Pro, Salonschoonheid Thuis, 3-In-1, Met 3 Extra’s en Standaard, 912, Wit/Brons

#2

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (5)

Braun Gezichtsepilator & Gezichtsborstel, FaceSpa, Gezichtreiniger voor het Gezicht, Met Extra Batterij, 100% Waterproof, SE810, Wit

#3

Braun 852 Ruby Edition gezichtsborstel voor het reinigen van het gezicht en epilator

-

  • de beste epileer apparaten voor ontharing
  • de beste wenkbrauw epilators om dit jaar te kopen

De 12 Best Beoordeelde Gezichtsepilators

1. Braun FaceSpa Pro 912

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (7)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze Braun Face Spa Pro 912 is eigenlijk meer een epilatorstok met drie verwisselbare opzetstukken. Deze opzetstukken zijn de gezichtsepilator, een borstel, huidreiniger en een micro-vibratiehoofd.

We hebben verschillende epilators geprobeerd en dit is een van de best presterende modellen op onze lijst. Door zijn kleine ontwerp zorgt dit voor een meer gecontroleerd gebruik. Het doet echter nog steeds pijn om de haartjes bij de wortel te verwijderen.

De borstel werkt zowel als huidreiniger als als exfoliator, want tijdens het proces van huidreiniging verwijdert hij ook dode huidcellen en maakt hij je poriën schoon. Dit is ons favoriete opzetstuk in de hele set.

De micro-vibratiehoofd is van goede kwaliteit, hoewel het echte voordeel hiervan nog enigszins onzeker is. Deze gezichtsepilator heeft een oplaadbare batterij met een LED-indicator, die met een afneembare wandlader wordt geleverd. Er zit bij de set een extra standaard, zoals een laadstation, die een aparte oplader gebruikt, dus hou hier rekening mee.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Gratis fluwelen draagtas
  • Slank en strak ontwerp
  • Multi-feature gezichtsepilator

2. Braun FaceSpa 810 Gezichtsepilator

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (8)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Precisie en netheid zijn twee belangrijke factoren voor Braun wanneer het om gezichtsverzorging gaat. Met deze gezichtsepilator verwijder je dan ook niet alleen ongewenste haren in het gezicht maar maak je ook de huid zorgvuldig schoon.

Het hoofd van het apparaat is namelijk afneembaar waardoor je in één beweging de epilator omvormt tot reinigingsborstel. Door te epileren verzeker je jezelf ervan dat je wekenlang vrij bent van ongewenste haargroei en in vergelijking met waxen kan je haartjes uittrekken die tot 4 keer korter zijn. Het toestel werkt op basis van AA batterijen die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Het is dus niet alleen handig voor thuis, maar ook voor onderweg.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Epileren en reinigen
  • Wekenlang vrij van ongewenste haargroei
  • Werking op AA-batterijen

3. Braun 852 Ruby Edition

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (9)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Het 2e model van Braun en het is een kwaliteitskeuze net als het Facespa 810-model. Lichtgewicht en met een compact, slank ontwerp, is het gemakkelijk te gebruiken rond alle gezichtszones. U profiteert ook van het voordeel van een krachtige gezichtsborstel, die 6 keer efficiënter reinigt dan handmatige reiniging.

Dit specifieke model is getest door dermatologen en is goedgekeurd door professionals. Bovendien is er waarde in de aankoop, omdat ze je 2 extra opzetborstels, een oplader en een opslagbasis leveren om het veilig te houden wanneer het niet in gebruik is. Als u op zoek bent naar een soepele, eenvoudig te gebruiken gezichtsepilator die zelfs de kortste haartjes kan verwijderen, met minimale pijn, dan is dit een goede keuze.

Belangrijkste Kenmerken:

  • 2 extra borstels
  • Inclusief een extra basis
  • Getest door dermatologen

4. La’Prado Gezicht Epilator

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (10)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze draadloze gezichtsepilator geeft je een dermatologische gezichtsontharing op het gehele gezicht: van wenkbrauwen tot bovenlippen. Dankzij de duurzame materialen die gebruikt zijn is het toestel geschikt voor alle huidtypes en verwijdert het de haartjes snel en pijnloos.

Licht rode vlekjes na het epileren zijn evenwel mogelijk maar verdwijnen snel. De epilator werkt op batterijen en heeft een afwasbare messenkop. Zo blijft het toestel altijd hygiënisch voor een volgend gebruik. Er wordt ook een opbergtas meegeleverd zodat je het toestel stofvrij kan opbergen.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Gebruik op batterijen
  • Dermatologisch getest
  • Inclusief opbergtas

5. Epiwand Gezicht Ontharingsapparaat Voor Vrouwen

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (11)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze gezichtsepilator is in tegenstelling tot alle voorgaande epilators geen elektronische epilator maar een handmatige epilator. In feite is het een korte veer van gedraaide ijzerdraad afgerond met een stukje plastiek. Om de haartjes te verwijderen buig je veer in een U-vorm tegen de te behandelen huid en laat je los.

Doordat de veer samengetrokken wordt, worden de haartjes uitgetrokken met de haarwortel. Het grote voordeel van deze epilator is dat hij amper plaats inneemt en hij niet op batterijen werkt.

Hij is dus eigenlijk altijd beschikbaar en je kan hem ook nog gemakkelijk schoonmaken onder de kraan. Als je hem met meerdere personen wil gebruiken kan je het eventueel schoonmaken met ontsmettingsalcohol maar gewoon water is ook al goed.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Niet elektronisch
  • Compact
  • Deelbaar

6. Kemei KM-290 R Draagbare Epilator

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (12)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Met deze Kemei draagbare en oplaadbare epilator haal je een veelzijdig toestel in huis. Hij is in de eerste plaats ontworpen voor het epileren van gevoelige zones zoals het gezicht, de oksels en bikinilijn maar in principe kan je er ook je benen en of armen mee epileren.

Het epilatorhoofd is evenwel heel klein, aangezien je precies te werk moet kunnen gaan op het gezicht maar zij die veel geduld hebben kunnen het apparaat over het hele lichaam gebruiken. Het toestel werkt op basis van een oplaadbare batterij waardoor het erg ecologisch is, en je kan het epilatorhoofd met water reinigen. Tot slot wordt het afgeleverd in een mooie opbergtas voor thuis of onderweg.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Oplaadbaar
  • Afwasbaar epilatorhoofd
  • Inclusief opbergtas

7. Kemei KM-1999 Facial Hair Remover

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (13)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze veelzijdige epilator is in eerste plaats ontworpen voor het gezicht, gezien het kleine aantal pincetten maar kan zeker ook op andere lichaamsdelen gebruikt worden waar je nauwkeurig te werk wil gaan, bijvoorbeeld de bikinilijn. Het toestel van superieure kwaliteit volgt perfect de contouren van je lichaam en trekt zelfs hele kleine haartjes uit.

De epilator ligt dankzij zijn antislip handvat ook perfect ergonomisch in de hand waardoor je geen uitschuivers maakt. Het toestel werkt op basis van 2 AAA-batterijen die in het handvat van het apparaat passen. Dit type batterij is overal verkrijgbaar zodat je het toestel ook onderweg kan gebruiken en niet enkel thuis.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Gezicht en lichaam
  • Volgt de contouren van het lichaam
  • Antislip handvat

8. Keda KD-190 Oplaadbare Haarverwijdering

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (14)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Dankzij zijn flexibele hoofd dat zich aanpast aan de vorm van het te epileren lichaamsdeel worden alle haartjes één voor één verwijderd met hun haarwortel. Niet alleen kan het toestel gebruikt worden op het gezicht maar ook op onder meer de oksels, kin, bikinilijn en benen.

Doordat het perfect de contouren volgt, krijg je 100% zeker een glad resultaat. Bovendien behoud je ook ten alle tijden het overzicht dankzij het ingebouwde LED lichtje die het oppervlak belicht terwijl u werkt. Het epilatorhoofd is wasbaar en schoonmaakbaar met een borsteltje. Het toestel zelf werkt op basis van 2 AAA-batterijen die lang meegaan.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Epileren op gezicht en andere lichaamsdelen
  • Flexibel hoofd
  • Werking op AAA-batterijen

9. Lorcoo Elektrisch Scheerapparaat Voor Dames

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (15)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Met dit elektrisch scheerapparaat verwijder je in geen tijd al het ongewenst haar van je kin, wangen, lippen en andere kleine oppervlaktes. Het toestel ligt ergonomisch in de hand en is erg licht waardoor het dus erg prettig is om te hanteren.

De scherpe messen zorgen voor een feilloos en hoogwaardig resultaat zodat je geen pijn hoeft te lijden. Naast scheren kan je ook pijnloos epileren met het toestel. Je trekt met andere woorden in kleine hoeveelheid haartjes uit met hun haarwortel zodat ze minder snel terugkomen.

Door het toestel rustig langs de huid heen te bewegen en de huid vooraf goed te reinigen voorkom je bovendien rode vlekken in het gezicht. De koppen van het toestel zijn afwasbaar zodat je keer op keer hygiënisch te werk kan gaan.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Trimmen en epileren
  • Ergonomisch
  • Dermatologisch

10. Little Poor Vrouwen Draagbare Elektrische Epilator

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (16)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Met deze draadloze gezichtsepilator verwijder je fijne haartjes op de bovenlip, kin, wangen en nek en eventueel ook dikkere beharing onder de oksels en aan de bikinilijn. Dankzij de LED verlichting vooraan het toestel wordt het oppervlak uitgelicht en vergeet je geen enkel haartje.

Het apparaat heeft een kleine epileerkop die haartjes van slechts enkele millimeters kan uittrekken en dit vrij pijnloos. Uiteraard voel je altijd een beetje pijn maar als je het toestel correct gebruikt duurt dit nooit lang en verdwijnen de rode vlekken na slechts enkele uren. Het toestel beschikt over een USB aansluiting en het hoofd is afwasbaar zodat het toestel ook hygiënisch blijft.

Belangrijkste Kenmerken:

  • LED verlichting
  • USB aansluiting
  • Afwasbaar hoofd

11. Facial Hair Removal met USB

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (17)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze Qweasd is een epilator die over het hele lichaam gebruikt kan worden en heeft in vergelijking met andere gezichtsepilators een iets breder hoofd met meer pincetten. Hij is ook oplaadbaar waardoor je hem makkelijk overal kan gebruiken, vooral ook omdat je hem kan gebruiken over het hele lichaam.

Het apparaat volgt de natuurlijke contouren van het lichaam en wanneer je hem precies loodrecht houdt, trekt hij ook de allerfijnste haartjes mee uit en bekomt je een wekenlang glad resultaat. Schoonmaken doe je dit toestel met de meegeleverde schoonmaakborstel voor een optimale hygiëne.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Kan gebruikt worden op het hele lichaam
  • Oplaadbaar
  • Schoonmaken met borstel (meegeleverd)

12. Keda Epileerapparaat Voor Dames

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (18)

Bekijk de prijzen - BOL Bekijk de prijzen - Amazon

Deze precisie-epilator is niet alleen geschikt voor het gezicht maar ook voor andere lichaamsdelen waar epileren pijnlijk kan zijn. Het epilatorhoofd is namelijk smaller dan gebruikelijk, waardoor er net iets minder haartjes met hun haarwortel tegelijkertijd worden uitgetrokken.

Grote oppervlaktes epileren zal dus een pak langer duren maar voor het gezicht en bijvoorbeeld de oksels is dit ideaal. Er zit ook een klein LED licht vooraan om de te epileren zones beter te belichten. Het toestel werkt op basis van 2 AAA-batterijen en dient droog te worden gebruikt. Reinigen doe je dus met een borsteltje en niet onder de kraan.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Voor droog gebruik
  • LED verlichting
  • Werking op AAA-batterijen

6 Pro Tips Voor Het Gebruik Van Een Gezichtsepilator

  1. Hou je huid netjes – Zorg ervoor dat je gezicht en huid altijd rijn is. Een vettige huid vergroot het risico op puisten en ingroeiende haren.
  2. Open de poriën – Door je gezicht nat te maken of te wassen voor het epileren zullen de huidporiën zich verwijden waardoor het epileren makkelijker en minder pijnlijk verloopt.
  3. Houd je huid strak – Door je huid met een hand strak naar achter te trekken creëer je een vlak oppervlak waardoor de haartjes rechter gaan staan en waardoor je bijgevolg ook makkelijker kan uittrekken. Hierdoor verklein je de kans dat haartjes gaan afbreken en na enkele uren of dagen terug zichtbaar worden.
  4. Gebruik geen body lotion of make-up – Wanneer je je gezicht epileert dient dit altijd te gebeuren op een droge, nette huid. Zorg er dus voor dat alle make-up of andere verzorgingscrèmes verwijdert zijn alvorens je begint met epileren.
  5. Lees de handleiding – Voordat je begint met epileren is het aangeraden je toestel te leren kennen. Welke opzetstukken zitten er bij? Kan je het nat en/of droog gebruiken en vooral: weet hoe je je toestel hanteert. Om te epileren beweeg je het apparaat loodrecht naar de haartjes toe, zodat de pincetten ook de allerkleinste haartjes kunnen uittrekken.
  6. Ontspan en/of neem iets pijnstillend – Epileren is niet geheel pijnloos en sommigen verdragen de pijn beter dan anderen. Na enkele keren zal je ook meer gewend raken aan het gevoel en beter bestand zijn tegen de pijn. Indien je erg gevoelig bent voor pijn kan je eventueel een pijnstillend middel nemen een half uurtje voordat je gaat epileren, maar dit is niet aan te raden om elke keer te doen.

Veel Gestelde Vragen

Veroorzaakt epileren vlekken of littekens in mijn gezicht?

Wanneer je epileert trek je haartjes met hun haarwortel uit. Dit kan enige roodheid veroorzaken op de huid, afhankelijk van hoe gevoelig je huid is. Deze roodheid zal meestal na enkele uren wegtrekken maar om op zeker te spelen kan je best je gezicht epileren voor het slapengaan of ’s avonds wanneer je de deur niet meer uit moet.

Maakt het uit hoe lang het haar is?

Nee. De pincetten van de epilator kunnen sowieso lange haren uittrekken en de meeste fabrikanten hebben hun product zo ontworpen dat ook haartjes van slechts enkele millimeters uitgetrokken kunnen worden.

Hoe reinig ik mijn gezichtsepilator?

Het is van cruciaal belang om je epilator goed te reinigen na gebruik om infecties te vermijden. Als je gezichtsepilator waterbestendig is kan je dit gemakkelijk doen onder de kraan. Wanneer dit niet het geval is kan je dit doen met een vochtig doekje of een schoonmaakborsteltje.

Kan ik ook een gewone epilator gebruiken?

Het antwoord hierop is ja en nee. In principe doet een gewone epilator voor armen en benen hetzelfde als een gezichtsepilator, namelijk haartjes met de haarwortel uittrekken, maar aangezien het gezicht veel delicater is, gebruik je toch beter een apart toestel. Een gezichtsepilator heeft minder pincetten en is kleiner zodat je minder haartjes tegelijkertijd uittrekt en je ook een beter zicht hebt op wat je precies doet.

Conclusie

Een gezichtsepilator is een gemakstoestel dat iedere vrouw in haar toilettas zou moeten hebben zitten aangezien schoonheid toch erg belangrijk is.

Waar men vroeger lang bezig was met ongewenste gezichtsbeharing te verwijderen wint men vandaag de dag veel tijd dankzij de elektronische gezichtsepilators die verkrijgbaar zijn. Ze verwijderen in kleine schaal haartjes met de haarwortel zonder al te veel pijn en ongemak en zijn erg mobiel. Ideaal voor thuis en onderweg.

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (19)

Liselotte Vanophem

Na het behalen van haar masterdiploma in film- en televisiestudies, heeft Liselotte onderzoek gedaan naar en op verschillende succesvolle blogs uitstekende inhoud gemaakt. Met een specialisatie in kunst-, lifestyle-, schoonheids- en reisbranche, werd ze bij bestreviews al snel onze vaste recensent.

12 Beste Gezichtsepilators voor 2024 - Best Reviews NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6080

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.