MijnOLVG - Inlogpagina (2024)

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Patiënten Servicepunt via mijnolvg@olvg.nl

Algemene vragen over MijnOLVG

Wat is MijnOLVG?

MijnOLVG is een extra service voor patiënten van OLVG. MijnOLVG biedt u als patiënt een beveiligde digitale omgeving waarin u:

  • uw persoonlijke medisch dossier kunt raadplegen;
  • resultaten van bijna alle onderzoeken kunt bekijken, zoals bloedonderzoek of weefselonderzoek;
  • afspraken kunt maken, verplaatsen of annuleren;
  • een overzicht van al uw afspraken in OLVG kunt bekijken;
  • uw persoonlijke informatie kunt bekijken, zoals uw medicatie-overzicht waar u allergisch voor bent;
  • vragen kunt stellen aan uw behandelaars, let op: hier kunnen mogelijk kosten aan verbonden zijn;
  • brieven kunt bekijken die door uw behandelaars van OLVG zijn gestuurd naar bijvoorbeeld uw huisarts.

Het voordeel van MijnOLVG voor u is dat u sneller en op een moment dat het u uitkomt uw gegevens kunt bekijken.

Is er ook een MijnOLVG-app beschikbaar?

Ja die is beschikbaar.

De MijnOLVG-app is gratis verkrijgbaar via de Play Store (Android) en de App Store (iOS) en te vinden onder de naam MijnOLVG.

Hoe kan ik mij aanmelden voor MijnOLVG?

Als u toegang wilt krijgen tot MijnOLVG heeft u een activatiecode nodig.
Deze kunt u op verschillende manieren ontvangen:

  • Automatisch bij een afspraakbevestiging
  • Opvragen bij de polikliniek waarbij u in behandeling bent of bij de MijnOLVG balie
  • Zelf opvragen via de optie 'Online aanmelden'. Ga hiervoor naar Online aanmelden
  • Sinds 11 oktober 2022 kunnen patiënten van OLVG gebruikmaken van DigiD om in te loggen in patiëntenportaal MijnOLVG. Voorheen logden gebruikers van MijnOLVG in met een inlognaam en wachtwoord. Nu kan inloggen in MijnOLVG met DigiD. Om patiënten voldoende tijd te geven om een DigiD-account aan te maken, is het tot 1 december 2022 ook nog mogelijk om in te loggen op de ‘oude manier’. Vanaf 1 december kan inloggen in MijnOLVG alleen nog met DigiD. Let op: u heeft hiervoor de DigiD-app nodig. Hier kunt u meer informatie terugvinden over DigiD

Ik heb bericht ontvangen dat ik geen MijnOLVG-account kan krijgen omdat ik bij OLVG niet bekend ben als patiënt. Hoe kan ik wel een account krijgen?

Als u dit bericht heeft ontvangen konden wij geen dossier vinden dat overeenkomt met de gegevens die u heeft doorgegeven.Bent u wel eerder in OLVG als patiënt geweest? Stuur dan een e-mail naar mijnolvg@olvg.nl. Vermeld hierin uw geboortedatum en volledige (meisjes)naam.

Ik ben ingelogd in MijnOLVG maar ik zie nog geen gegevens uit mijn dossier. Hoe kan dat?

Ziet u alleen uw afspraken en persoonlijke gegevens staan?

Dan heeft u toegang gekregen tot het voorportaal via MijnOLVG. Hier kunt u uw afspraken en persoonlijke gegevens inzien. Na controle van uw burgerservicenummer (BSN) door een medewerker van OLVG kunt u toegang krijgen tot meer gegevens.

Heeft u wel inzage in bijvoorbeeld de gezondheidsproblemen of heeft u geen bericht gehad over het voorportaal?

Dan is er op dit moment nog geen informatie aan uw medisch dossier toegevoegd dat beschikbaar is in MijnOLVG.

Vragen over inschrijven

    Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Wat moet ik doen?

    Volg onderstaande stappen:

    • Ga naar de inlogpagina van MijnOLVG.
    • Klik op de link ‘Gebruikersnaam vergeten’ en vul de gevraagde informatie in. Het is belangrijk dat u het e-mailadres invult dat u heeft opgegeven bij het aanmelden.
    • U ontvangt een e-mail met daarin uw gebruikersnaam.
    Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

    Volg onderstaande stappen:

    • Ga naar de inlogpagina van MijnOLVG.
    • Klik op de link ‘Wachtwoord vergeten’.
    • U ontvangt een verificatiecode per sms. Nadat u deze juist heeft ingevoerd, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

    Lukt het niet om op deze manier een nieuw wachtwoord aan te maken, stuur dan een e-mail naar mijnolvg@olvg.nl.

    Goed om te weten: uw wachtwoord is veilig opgeslagen. Uw wachtwoord is dus onbekend en niet zichtbaar voor de medewerkers van OLVG.

    Het inloggen lukt niet, er staat dat mijn account is uitgeschakeld. Wat moet ik doen?

    Als uw account is uitgeschakeld kan dat meerdere oorzaken hebben. Meestal komt het doordat het wachtwoord te vaak verkeerd is ingevuld.

    U kunt uw toegang laten deblokkeren door een e-mail te sturen naar mijnolvg@olvg.nl.

    Tip: u kunt voorkomen dat uw account wordt geblokkeerd, door na twee mislukte inlogpogingen of bij twijfel uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit doet u door op de knop 'Wachtwoord vergeten' te klikken.

    Het inloggen lukt niet, er staat dat er geen mobiel telefoonnummer is geregistreerd. Wat moet ik doen?

    Om gebruik te maken van MijnOLVG is het invullen van een mobiel telefoonnummer of e-mailadres verplicht. Stuur een e-mail naar mijnolvg@olvg.nl en vermeld daarin uw geboortedatum en/of patiëntennummer en het juiste telefoonnummer. U kunt uw gegevens ook samen met de polikliniekmedewerker controleren bij uw volgende bezoek aan OLVG.

    Ik ontvang geen verificatiecode per sms of e-mail. Wat moet ik doen?

    Probeer eerst een andere manier om de verificatiecode te ontvangen. Dus als u het eerst via een sms heeft geprobeerd, probeer het dan via e-mail. Ontvangt u deze ook niet? Stuur dan een e-mail naar mijnolvg@olvg.nl en vermeld daarin uw geboortedatum en/of patiëntennummeren het juiste telefoonnummer. U kunt uw gegevens ook samen met de polikliniekmedewerker controleren bij uw volgende bezoek aan OLVG.

    Kan ik een nieuwe activatiecode krijgen? Ik weet deze niet meer, heb deze laten verlopen of heb deze nooit ontvangen?

    U kunt zelf een activatiecode aanvragen via www.mijnolvg.nl. Kies daarvoor de optie 'Online aanmelden'. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via mijnolvg@olvg.nl. Nadat we uw informatie hebben gecontroleerd, kunnen wij besluiten u een nieuwe activatiecode toe te sturen.

    Ik heb een bericht ontvangen waarin staat dat ik toegang heb gekregen tot het voorportaal van MijnOLVG. Wat moet ik doen?

    U hoeft niets te doen. U heeft op dit moment alleen nog toegang gekregen tot het voorportaal omdat uw gegevens nog niet door OLVG zijn gecontroleerd. Om uw gegevens te beschermen, krijgt u pas toegang tot uw volledige account als u in het ziekenhuis uw identeitbewijs heeft laten zien.

    Bij uw volgend bezoek aan OLVG kunt u uw identeitbewijs laten zien. Als dit is verwerkt door OLVG ontvangt u automatisch toegang tot uw volledige account in MijnOLVG. U hoeft dan niet opnieuw een account aan te maken.

    Waar kan ik mijn persoonlijke informatie (zoals adresgegevens) of mijn wachtwoord wijzigen?

    Wanneer u bent ingelogd in MijnOLVG, kunt u onder het menu ‘Persoonlijke informatie' zelf een aantal zaken wijzigen, zoals uw adres, uw wachtwoord, de beveiligingsvraag en/of uw e-mailadres.

    U kunt uw gebruikersnaam niet wijzigen.

    Kan ik mijn dosser met familieleden en naasten delen?

    Toegang tot MijnOLVG voor gemachtigden maakt het mogelijk om de medische dossiers van uw familieleden en anderen waar u voor zorgt te bekijken, mits zij toestemming hebben gegeven. U moet ten minste 18 jaar oud zijn om gemachtigdentoegang tot het medisch dossier van een ander persoon te kunnen hebben.

    U kunt ook een familielid of vriend toegang geven tot uw eigen medisch dossier voor als u hulp nodig hebt bij het bijhouden van uw afspraken en andere medische behoeften. Via de pagina Familie en naasten in MijnOLVG kunt u iemand anders toegang geven tot uw medisch dossier met een gemachtigdenuitnodiging.

    Terug naar boven

    Vragen over afspraken

    Ik heb een verwijzing van mijn huisarts, kan ik zelf al een afspraak maken?

    Nee.Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken. Dit doen wij telefonisch, via de post, via een e-mail of in MijnOLVG.De arts beoordeelt meestal eerst de informatie van de huisarts. Dit heet triage. De arts bepaalt zo wanneer u geholpen moet worden.Soms kan het even duren voor u aan de beurt bent. Dit hangt af van de ernst van uw klacht, beschikbaarheid van medewerkers en de wachttijd bij het specialisme. Spoed heeft uiteraard altijd voorrang.

    Kan ik bij alle poliklinieken via MijnOLVG een afspraak maken?

    Bij de meeste poliklinieken kunt u online een afspraak maken op verzoek van uw zorgverlener. U kunt ook bij de meeste poliklinieken een afspraak aanvragen. Kies daarvoor de optie 'Afspraak aanvragen' in het hoofdmenu. Het is alleen niet mogelijk om online een afspraak te maken wanneer een onderzoek plaatsvindt in combinatie met een ander onderzoek. U kunt wel bijna al uw toekomstige afspraken inzien, verplaatsen en annuleren.

    Wat is een MijnOLVG-wachtlijst?

    Indien uw afspraak verder in de toekomst ligt dan u eigenlijk zou willen, kunt u uzelf op de wachtlijst plaatsen door de afspraakdetails te openen en op de link 'Op de wachtlijst plaatsen' te klikken. U wordt dan via MijnOLVG geïnformeerd zodra er eerder een plekje vrij komt.

    Ik krijg geen nieuwe plek aangeboden, terwijl ik wel op de wachtlijst sta, hoe kan dat?

    Voordat u een aanbod kunt ontvangen, moet u op de wachtlijst staan.

    Er zijn verschillende mogelijkheden waarom u geen aanbod krijgt:

    • Er zijn geen beschikbare plekken vrijgekomen waarvoor u een aanbod kunt ontvangen
    • U heeft mogelijk wel een aanbod ontvangen, maar ontvangt geen melding via e-mail. Dit kunt u zelf instellen. Ga in het menu onder 'Profiel' naar 'Meldingen'.
    Kan ik al mijn toekomstige afspraken annuleren en verzetten?

    U kunt bijna alle afspraken tot 24 uur van te voren zelf annuleren of verzetten. Alleen wanneer u een afspraak wilt annuleren of verzetten bij de polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologie, moet u dit telefonisch doen via de polikliniek.

    Voor welke afspraak-gebeurtenissen krijgt ik een melding?

    U ontvangt direct een melding zodra een afspraak is gemaakt, verzet of geannuleerd. Daarnaast ontvangt u een melding als u een afspraak heeft gemist.

    Kan ik de melding voor afspraak-gebeurtenissen aanpassen?

    De voorkeuren voor het ontvangen van deze berichten kunt u, als u bent ingelogd, zelf aanpassen via de optie'Meldingen'.

    Ik krijg veel meldingen. Wat kan ik daaraan doen?

    De voorkeuren voor het ontvangen van deze berichten kunt u, als u bent ingelogd, zelf aanpassen via de optie'Meldingen'.

    Wat betekent de optie 'voorbereiden van mijn bezoek'?

    U kunt de polikliniek helpen door uw bezoek voor te bereiden. U kunt dat doen door uw persoonsgegevens te controleren en eventuele vragenlijsten te beantwoorden. Deze functionaliteit is 7 dagen voorafgaand aan uw bezoek beschikbaar.

    Kan ik aangeven dat ik ben gearriveerd in het ziekenhuis?

    Als uw afspraak binnen 30 minuten plaatsvindt, kunt u in MijnOLVG zelf aangeven dat u bent gearriveerd in OLVG. Ga hiervoor naar Afspraken en Bezoeken en klik bij uw afspraak op Ik ben er. U ziet dan direct waar u zicht kunt melden. Als uw registratie compleet is hoeft u niet meer langs het Patiënten Servicepunt, maar kunt u doorlopen naar de afdeling waar u een afspraak heeft. U kunt ook een melding op uw telefoon ontvangen. Download hiervoor de app MijnOLVG en schakel Aankomst voor afspraak in.

    Kan ik een herinnering via sms ontvangen voor mijn afspraken?

    U ontvangt standaard een herinnering via sms bij uw toekomstige afspraken, tenzij u bij een eerder bezoek heeft aangegeven hier geen gebruik van te willen maken.

    Hoe werken videoconsulten?

    Tijdens een videoconsult kunt u uw zorgverlener spreken en zien via het beeldscherm van uw tablet, mobiele telefoon (smartphone) of via een laptop of computer (met een webcam). Dit kan zowel via de MijnOLVG app , die is verbonden met ons patiëntenportaal MijnOLVG als via de website www.mijnolvg.nl.

    Voorbereiden videobellen

    • Start het videoconsult via de MijnOLVG app of via de browser.
    • Ga naar uw afspraken en open het videoconsult door op de afspraak te tikken of de afspraak te openen via de website.
    • Controleer of de verbinding werkt. Start daarom 5 minuten voor uw afspraak het videoconsult via 'Bezoek beginnen'.
    • Er opent een aparte webpagina voor het videoconsult. Sluit deze niet af en wacht tot de zorgverlener in beeld verschijnt.
    • Krijgt u uw zorgverlener op de afspraaktijd niet in beeld? Mogelijk heeft hij meer tijd nodig. Wacht dan maximaal 10 minuten voordat u de verbinding verbreekt. Uw zorgverlener neemt nog op een andere manier contact met u op.
    • Om de verbinding te verbreken, klik of tik op Menu en vervolgens het rode telefoontje op uw scherm.
    • Soms lukt de videoverbinding niet. Uw zorgverlener neemt dan zelf contact met u op.

    Tips voor het videobellen

    • Zorg dat u toestemming geeft voor het gebruik van de camera en microfoon. U krijgt hierover vanzelf een vraag in beeld.
    • Zet uw microfoon en het geluid aan, zodat u elkaar goed kunt verstaan.
    • Bent u opgenomen in OLVG? Gebruik dan bij voorkeur een koptelefoon.

    Terug naar boven

    Vragen over uw medische informatie

    Hoe snel kan ik mijn onderzoeksresultaten bekijken via MijnOLVG?

    U kunt de resultaten van onderzoek in het laboratorium nadat ze bekend zijn direct in MijnOLVG bekijken. De resultaten van onderzoek door Radiologie en Pathologie worden 7 dagen nadat de resultaten bij ons bekend zijn automatisch zichtbaar in MijnOLVG.

    Deze resultaten kunnen vragen oproepen. Sommige mensen wachten daarom liever met het inzien van resultaten tot de volgende afspraak met de zorgverlener. Dit is een persoonlijke keuze. U kunt er ook voor kiezen om de resultaten van onderzoek niet zichtbaar te maken in MijnOLVG. Dit kunt u hier instellen.

    Hier kunt u in een filmpje bekijken hoe u uw instellingen kunt aanpassen.

    Welke onderzoeksresultaten kan ik bekijken via MijnOLVG?

    U kunt de onderzoeksresultaten van de volgende afdelingen bekijken via MijnOLVG:

    • Laboratorium
    • Microbiologie
    • Radiologie
    • Pathologie

    Dit geldt ook voor de onderzoeksresultaten van een (dag)opname. Wanneer u voor de eerste keer inlogt, worden alle onderzoeksresultaten ingeladen.

    Kan ik ook radiologiebeelden bekijken?

    Radiologiebeelden kunt u ook bekijken als het radiologieverslag beschikbaar is. De beelden opent u via de link die bij het radiologieverslag staat. De link opent een nieuw venster.

    Radiologiebeelden zijn beschikbaar als uw onderzoek na 2010 plaats vond.

    De radiologiebeelden kunt u zelf delen met een andere zorgverlener via Share Everywhere of u kunt het ziekenhuis vragen uw beelden door te sturen.

    U kunt de radiologiebeelden ook downloaden. In de beeldenviewer die opent via de link kunt u kiezen voor ‘DICOM Exporteren’. Hiermee wordt een ZIP bestand opgeslagen, waarin een viewer zit (.exe, geen dmg) waarmee u de beelden kunt bekijken.

    Hoe kan het komen dat ik bericht krijg over nieuwe resultaten, terwijl deze er niet zijn of terwijl ik niet recentlijk bloed heb laten prikken?

    Het kan zijn dat het laboratorium opnieuw resultaten verstuurt voor een onderzoek dat in het verleden plaatsvond. Dit gebeurt om een technische reden.

    U ontvangt dus een melding over nieuwe resultaten, terwijl de resultaten al van enige tijd geleden waren. We werken aan een oplossing om deze onnodige meldingen te voorkomen.

    Welke toekomstige taken worden getoond?

    Naast uw toekomstige afspraken worden openstaande onderzoeken van de volgende afdelingen getoond als taak:

    • Laboratorium
    • Microbiologie
    • Radiologie
    • Pathologie

    Wanneer u vragen heeft over toekomstige onderzoeken, kunt u contact opnemen met de polikliniek van de betreffende aanvrager. Dit kan door via MijnOLVG een bericht te sturen naar de polikliniek of door telefonisch contact op te nemen met de polikliniek.

    Wat moet ik doen als bepaalde informatie in MijnOLVG niet klopt?

    De informatie op MijnOLVG komt rechtstreeks uit uw medisch dossier.

    Wanneer het overzicht van uw medicijnen en/of allergie&eumln/intoleranties niet klopt, kunt u dit gemakkelijk zelf aanpassen. Zodra u nieuwe informatie doorgeeft, worden deze gegevens tijdens uw eerstvolgende bezoek aan OLVG verwerkt.

    Als overige zaken in uw dossier niet kloppen, kunt u dat melden via een bericht in MijnOLVG aan de polikliniek of tijdens een bezoek aan het ziekenhuis.

    Waar vind ik informatie over mijn toekomstige opname?

    Het overzicht 'Afspraken en Bezoeken' toont uw afspraken en opnames in de toekomst (en in het verleden) met het ziekenhuis. Het kan zijn dat uw opname nog niet definitief is, de planner van het specialisme laat het u op tijd weten als de datum van uw opname verandert.

    Wat moet ik doen als ik vragen heb over mijn toekomstige opname?

    Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de opnameplanner. Op de website van OLVG vindt u de telefoonnummers van de planners per specialisme.

    Kan ik notities voor mijzelf achterlaten?

    Ja dat kan. U kunt in MijnOLVG, in het menu Samenvatting bij de allergie&eumln/intoleranties, medicijnen en actuele gezondheidsproblemen, notities maken die alleen voor u te zien zijn.

    Wat betekent 'elektronisch beschikbaar stellen van mijn gegevens'?

    In de zorginstelling waar u onder behandeling bent, worden uw gegevens (het medisch dossier) vastgelegd in een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

    Doordat meerdere zorginstellingen een EPD gebruiken, is het mogelijk om via een elektronisch systeem uw medische gegevens beschikbaar te stellen. Op die manier heeft elke zorgverlener op elk moment veilig een actueel overzicht van uw medische gegevens.

    Zorgverzekeraars, werkgevers en bedrijfsartsen kunnen en mogen uw medische gegevens niet inzien. Lees meer over het delen van medische gegevens in de folder op onze website www.olvg.nl/gegevensdelen.

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn huisarts mijn gegevens kan inzien?

    U kunt bij Dossier delen toestemming geven aan andere zorgverleners om uw dossier te bekijken. Dit geldt voor zowel voor uw huisarts als voor andere zorgverleners bij wie u onder behandeling bent.

    Hoe weet ik welke huisarts bij jullie geregistreerd staat?

    U kunt de huisarts die bij ons geregistreerd staat vinden via de optie 'Zorgteam bekijken'.

    De huisarts die bij jullie geregistreerd staat klopt niet, kan ik deze informatie aanpassen?

    De naam van uw huisarts kunt u zelf aanpassen tijdens het voorbereiden van uw bezoek. U kunt deze informatie ook bij het Patiënten Servicepunt laten aanpassen. Stel deze vraag door een bericht te sturen via MijnOLVG.

    Kan ik zien wie in mijn dossier heeft gekeken?

    Ja, u kunt zien welke soorten zorgverleners en van welke afdeling in de afgelopen 180 dagen in uw dossier hebben gekeken.

    Heeft u vragen over deze inzage? Neem dan eerst contact op met de betreffende afdeling of lees meer over uw medisch dossier op de website van OLVG via www.olvg.nl/medisch-dossier.

    Terug naar boven

    Vragen over herhaalrecepten


    U kunt naar de website van OLVG voor: - Informatie over Herhaalrecepten aanvragen
    - Veelgestelde vragen over MijnOLVG


    Terug naar boven

    Vragen over het laboratoriumformulier


    U kunt naar de website van OLVG voor: - Informatie over het laboratoriumformulier
    - Veelgestelde vragen over MijnOLVG


    Terug naar boven

    Vragen over het downloaden van de gezondheidssamenvatting

    Wat is mijn gezondheidssamenvatting?

    Uw gezondheidssamenvatting is een samenvatting van uw MijnOLVG-gegevens. Deze bevat onder andere uw persoonsgegevens, onderzoeksresultaten en eventuele bezoekspecifieke informatie.

    Kan ik mijn gezondheidssamenvatting downloaden?

    Ja, u kunt uw gezondheidssamenvatting downloaden. Dit kan specifiek per bezoek, maar u kunt ook het volledige overzicht van uw MijnOLVG-gegevens downloaden.

    Kan ik een overzicht van mijn afspraken van een specifieke tijdsperiode downloaden?

    Ja dat kan. Als u naar de optie 'Documentencentrum' gaat en vervolgens kiest voor 'Bezoeksamenvatting' kunt zelf aangeven van welke periode u de samenvatting wilt downloaden. Als het totaal aantal bezoeken onder de 50 ligt, kunt u deze in één keer downloaden. Anders kunt u het bereik opsplitsen.

    Terug naar boven

    Vragen over de berichtenuitwisseling

    Waarom kan ik niet gewoon een e-mail sturen met mijn vraag?

    De berichtenuitwisseling tussen patiënt en zorgverlener(s) bevat vaak privacygevoelige informatie. Ook afspraakinformatie geeft informatie vrij over uw zorgproces. Door gewone e-mail te gebruiken kunnen we uw privacy niet garanderen. MijnOLVG kunnen wij wel op een veilige manier informatie met u uitwisselen.

    Voor alle zorg-gerelateerde vragen verzoeken wij u daarom om eerst in te loggen in MijnOLVG en gebruik te maken van de optie 'Een vraag stellen aan de polikliniek'.

    Voor algemene vragen over het gebruik MijnOLVG kunt u wel gebruik maken van gewone e-mail en een bericht sturen naar mijnolvg@olvg.nl.

    Wanneer kan ik een antwoord verwachten als ik een bericht stuur naar mijn dokter of verpleegkundige?

    Wij streven ernaar om uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Gebruik MijnOLVG nooit voor urgente vragen, in deze gevallen kunt u beter telefonisch contact opnemen met de betreffende polikliniek. Bel 112 bij noodgevallen.

    Wie beantwoordt mijn vraag?

    Als u via MijnOLVG een vraag stelt aan de polikliniek, wordt deze vraag gelezen door de polikliniekmedewerker. De polikliniekmedewerker bekijkt of hij/zij uw vraag zelf kan beantwoorden of dat een verpleegkundige of uw arts dit moet doen.

    Ik heb via MijnOLVG een bericht gestuurd naar de polikliniek, maar ik krijg geen antwoord. Hoe kan dat?

    Het kan zijn dat de polikliniekmedewerker in afwachting is van een reactie van uw zorgverlener. Heeft u na 5 werkdagen nog geen antwoord ontvangen? Neem dan opnieuw contact op met de polikliniek.

    Ik ontvang geen e-mails. Wat moet ik doen?

    Zodra er nieuwe informatie voor u beschikbaar is op MijnOLVG, bijvoorbeeld een antwoord op uw vraag, een onderzoeksresultaat of informatie over uw afspraak, ontvangt u een e-mail.

    U kunt via het kopje ‘Persoonlijke informatie in MijnOLVG controleren of uw e-mailadres juist is ingevuld. U kunt het e-mailadres daar eventueel ook aanpassen.

    Stuur ons een e-mail naar mijnolvg@olvg.nl als bovenstaande geen oplossing biedt.

    Kan ik een bijlage meesturen met mijn bericht?

    Ja dat is mogelijk. Als u een bericht stuurt aan de polikliniek kunt u een afbeelding toevoegen. Het bestand mag maximaal 500KB groot zijn en de volgende bestandtypes zijn toegestaan: .BMP, .GIF, .JPEG,.JPG, .PNG, .TIF, .TIFF .PDF.

    Terug naar boven

    Vragen over het gebruik van MijnOLVG voor familieleden

    Kan ik informatie van een familielid bekijken in MijnOLVG?

    Ja dat is mogelijk, ook als u geen patiënt bent in OLVG. Bij kinderen tot 12 jaar kan de wettelijke vertegenwoordiger van het kind zich kan laten registreren voor 'Gemachtigden toegang'. Patiënten van 16 jaar en ouder kunnen ook een (willekeurige) andere persoon aanmelden voor 'Gemachtigden toegang'. Is de patiënt tussen de 12 en 15 jaar oud? Dan kan alleen de patiënt zelf toegang krijgen tot MijnOLVG en kan er geen machtiging worden verleend.

    Wilt u zelf geen MijnOLVG-account? Vraag dan bij OLVG om een gemachtigdenformulier en lever deze daar ingevuld weer in. Hierbij is het voor volwassenen van belang dat zowel u als de patiënt zich kan legitimeren bij de aanvraag.


    Bent u ouder of voogd van een kind tot 12 jaar ('minderjarige') en wilt u toegang tot het MijnOLVG dossier van uw kind? Klik dan hier voor het aanvraagformulier

    Kan ik een familielid toegang geven tot mijn MijnOLVG-account?

    Ja dat is mogelijk. Als u bent ingelogd heeft u de mogelijkheid om een familielid of vriend toegang te geven tot uw MijnOLVG-account. Ga daarvoor naar 'Mijn dossier downloaden/delen'.

    Het is voor nu alleen mogelijk om familie of vrienden die ouder zijn dan 16 jaar en die zelf patiënt zijn in OLVG op deze manier toegang te geven tot uw MijnOLVG-account.


    Kan ik vragen stellen over een familielid via mijn MijnOLVG-account?

    Alleen indien u beschikt over 'Gemachtigden toegang', kunt u vragen stellen namens een ander persoon. De 'Gemachtigden toegang' zorgt ervoor dat de informatie in het juiste dossier terecht komt.

    Kunnen mijn partner en ik samen één MijnOLVG-account hebben?

    Nee, dit is niet mogelijk. MijnOLVG is gekoppeld aan een persoonlijk ziekenhuis dossier. Informatie die via MijnOLVG wordt uitgewisseld wordt onderdeel van dat dossier.

    Bovendien is medische informatie vertrouwelijk. Het is alleen via 'Gemachtigden toegang' mogelijk te communiceren over een ander persoon. Elke volwassene moet daarom zelf toegang aan te vragen om gebruik te kunnen maken van MijnOLVG.

    Kan ik inzien wie van mijn gemachtigden in mijn MijnOLVG-dossier heeft gekeken?

    Ja dat kan, u heeft de mogelijkheid om in te zien wie (naast uzelf) via MijnOLVG uw dossier heeft bekeken.

    Terug naar boven

    Vragen over Share Everywhere (Mijn dossier delen)

    Hoe werkt Share Everywhere?

    Via het patiëntenportaal MijnOLVG of via de MijnOLVG app kunt u een toegangscode aanvragen. Deze code is vijf minuten geldig.

    U geeft de toegangscode aan de persoon met wie u uw medische gegevens in MijnOLVG wilt delen. De ontvanger van de code opent de Share Everywhere-website. Daar voert hij of zij deze code en uw geboortedatum in.

    Daarmee krijgt deze persoon eenmalig toegang tot uw medische gegevens in MijnOLVG. Als extra controle is de pagina waarop de code moet worden ingevuld, beveiligd met reCAPTCHA.

    Zodra de persoon met wie u ue medische gegevens deelt bij de Share Everywhere-website uitlogt, kan dezelfde code niet nog een keer worden gebruikt. Als u weer toegang tot uw patiëntgegevens wilt geven, dient u opnieuw een code aan te vragen.

    Welke gegevens deel ik via Share Everywhere?

    Degene die de code ontvangt, ziet dezelfde medische informatie als u kunt zien in uw MijnOLVG omgeving.

    Er is dus slechts een gedeelte van het elektronisch patiëntendossier zichtbaar. Voorbeelden van wat de persoon te zien krijgt zijn de lijst met medicijnen, allergieën/intoleranties, onderzoeksresultaten en gezondheidsproblemen.

    Terug naar boven

    Technische vragen

    Hoe veilig is MijnOLVG?

    Wij nemen het veilig houden van uw medische informatie zeer serieus. Toegang tot informatie vindt plaats via de beveiligde toegangscodes en een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Hieraan worden bepaalde eisen gesteld en ze worden beveiligd opgeslagen. Uw wachtwoord is niet zichtbaar voor medewerkers van OLVG.

    MijnOLVG maakt gebruik van de meest recente technologie om uw sessie automatisch te versleutelen. Berichtenverkeer dat plaatsvindt wanneer u bent ingelogd, is daarmee goed beveiligd, in tegenstelling tot normaal e-mailverkeer.

    Wat is het privacybeleid?

    MijnOLVG voldoet aan wet- en regelgeving als het om uw privacy gaat. Uw naam en e-mailadres worden met dezelfde zorg behandeld als uw medisch dossier en deze informatie wordt nooit doorverkocht aan derden.

    Ik ben automatisch uitgelogd. Waardoor komt dat?

    Wij willen uw privacy en uw informatie in MijnOLVG zo goed mogelijk beschermen. Als u meer dan 15 minuten uw toetsenbord niet gebruikt, wordt u automatisch uitgelogd uit uw MijnOLVG-sessie. Wij raden u aan uit te loggen wanneer u uw computer verlaat, zelfs als dit maar voor korte duur is.

    Wat heb ik nodig om MijnOLVG te kunnen gebruiken?

    U heeft een computer nodig met toegang tot het internet en een recente internetbrowser (zoals Microsoft Edge). MijnOLVG is succesvol getest in de volgende internet browsers: Microsoft Edge, Firefox en Google Chrome. Daarnaast heeft u een mobiele telefoon of een e-mailadres nodig. U ontvangt bij elke inlogpoging een unieke verificatiecode per sms of e-mail. Als u geen mobiele telefoon of e-mailadres heeft, is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van MijnOLVG.


    Mijn activatiecode werkt niet. Wat moet ik doen?

    Om veiligheidsredenen verloopt uw activatiecode na 32 dagen. Ook is deze niet meer geldig na de eerste keer dat u deze gebruikt. Is de code verlopen of werkt deze niet meer? Dan kunt u ons per e-mail bereiken op mijnolvg@olvg.nl.

    Wat zijn mijn gekoppelde apps en apparaten?

    Als u gebruik maakt van de MijnOLVG app of eventuele andere apps heeft gemachtigd om uw MijnOLVG data te gebruiken, kunt u deze machtigingen en apparaten hier inzien en beheren.

    Als u een eerder gegeven machtiging wilt intrekken, of een mobiel apparaat waar u gebruik heeft gemaakt van de MijnOLVG app, kunt u deze via de pagina "Mijn gekoppelde apps en apparaten beheren" gemakkelijk zelf intrekken.

    Ik kan mijn apps niet koppelen aan MijnOLVG, hoe kan dat?

    Alleen geselecteerde apps zijn mogelijk om te koppelen met MijnOLVG. Op dit moment geldt dit alleen voor een selecte groep patiënten van OLVG.

    Terug naar boven

    Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het Patiënten Servicepunt via mijnolvg@olvg.nl

    MijnOLVG - Inlogpagina (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Kieth Sipes

    Last Updated:

    Views: 6669

    Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Kieth Sipes

    Birthday: 2001-04-14

    Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

    Phone: +9663362133320

    Job: District Sales Analyst

    Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

    Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.